Kadın Savunma Ağı 2022 yaz kampı: Mümkün olanın ufkunu değiştiriyoruz

Kadın Savunma Ağı Yaz Kampı'nın sonuna geldik. Birbirimize doyamadık ama birbirimizden aldığımız güçle bulunduğumuz her alanda kadın ve LGBTİ+ mücadelesini, dayanışmasını yükselteceğimize söz verdik

Kadın Savunma Ağı 2022 yaz kampı: Mümkün olanın ufkunu değiştiriyoruz

Kadın Savunma Ağı kampımızı 3-7 Ağustos’ta İzmir’in Dikili ilçesinin Bademli Tatil Köyü’nde düzenledik. Türkiye’nin birçok ilinden yaklaşık üç yüz kişinin bir araya geldiği kampta bir yandan gelecek döneme ilişkin feminist mücadele programını çıkarırken bir yandan da çeşitli atölyelerde gündelik yaşam içerisinde karşılaştığımız deneyimlerimizi ortaklaştırdık.

Pandemiyle birlikte iki yıldır birbirimizden uzak kaldığımız, bakım emeğinin üzerimize yıkıldığı bir sürecin ardından, ekonomik krize karşı isyanı örgütlemek, dayanışmayı güçlendirmek, emeğimizi kolektifleştirmenin mümkün olduğunu göstermek için feminist bir dünya hayaliyle ateş başında, deniz kıyısında buluştuk.

Kampımızın ilk gününde tanışma oyunuyla kaynaştık.

Güncel politika atölyesiyle son iki senedir Türkiye’de ve dünyada neler olduğunu yere serdiğimiz kağıda hafıza şeridi gibi yazarak direniş yöntemlerimiz üzerine konuştuk.

Gezi Davası’ndaki tutuklamalardan sonra başlatılan Adalet Nöbetlerinin 100. günü dolayısıyla kamp yerinden atölyemizin ardından ses verdik.

İkinci gün itibariyle atölyelerimiz şöyle devam etti: Halk oyunları, Flamenko, takı atölyesi, beden-cinsellik-dans atölyesi, self-defans, yaratıcı yazarlık, yoga, feminist özsavunma siyaseti, faşizme karşı mücadele, feminist grev, veganlık, LGBTİ+ kavramlar, ekofeminizm, ücretli emek, şiddet ve haklarımız, örgütlenme, feminist özsavunma atölyeleri, masal atölyesi, Didem Madak’ı anma gecesi, karnavalesk, parti.

Feminist Özsavunma siyaseti atölyesinde devlet şiddeti, ekonomik şiddet, dinsel şiddet, beden denetimi, bakım krizi ve ekolojik şiddet üzerine konuştuk. Bunlarla mücadele yöntemlerimizi heykeller olarak tasvir ettik.

Faşizme karşı mücadelede kadın direnişi ve örgütlenmeleri atölyesinde tarihteki deneyimler neler ve bugüne nasıl sonuçlar çıkarabiliriz üzerine konuştuk.

Feminist grev tartışmamızda gruplara bölünerek feminist grev için amacımız, slogan önerileri, simge belirleme, ilkelerimiz neler olabilir, ittifaklarımız kim, propaganda ve eylem biçimlerini konuştuk.

101 atölyelerimizden şiddet ve haklarımız atölyesinde avukat arkadaşlarımızla konuştuk. Veganlık atölyesinde veganlığa dair sıkça sorulan soruları cevapladık. LGBTİ+ kavramları ve mücadele atölyesinde bilgimizi ortaklaştırdık. Ücretli emek atölyesinde ücretli alanda çalışan kadınlarla bir araya gelerek ILO-190, kod 29, regl izni, ebeveynlik izni üzerine konuştuk.

Ekofeminizm atölyesinde gezegenimizdeki tehditler hatırasını birlikte oluşturduk. Bireysel sorumluluklarımız, kolektif sorumluluklarımız, güncel direnişleri konuşup kendi ütopyamızı beraber kurduk.

Didem Madak’ı anma gecesinde şiirler okundu.

Karnavaleskte karnavalların amaç ve işlevlerini, formlarını, kültürünü konuştuk.

Kampa gelen çocuklar için dijital zorbalık, flört şiddeti, iklim okur-yazarlığı, film akşamı, resim, çocuk yogası ve dans atölyeleri yapıldı. Çocukların dans atölyesi ile kadınlarla olan halk oyunları ve Flamenko atölyeleri son gün yapılan partide birer gösteri düzenledi. Kadınlar ateş başında ayın altında eğlendi, şarkılar söyledi. Masal atölyesinde içimizdeki vahşi kadınlarla tanıştık, karşılaştık ve yüzleştik.

Nasıl geçtiğini anlamadığımız kampımızın son sabahında veda oyunumuzu oynadık.

Yorumlar